- Tore forteller om eldre fabelprosa: Chelsea Quinn Yarbro og greven av St. Germain
Chelsea Quinn Yarbros vampyrbøker om greven av Saint-Germain erstatter tradisjonell vampyraction med skildring av klesdrakt, kunst, overtro og kultur, og så velskrevne tidsbilder av ulike historiske epoker at hennes tilhengere har vansker med å legge dem fra seg. Greven nærer seg ikke bare av blod, men av følelser, skriver Tore G. Bareksten.
- Emil anmelder: Children-trilogien av Adrian Tchaikovsky
Adrian Tchaikovsky er av tidas mest anerkjente og godt leste sf-forfattere, og en av årets æresgjester ved Norcon-festivalen på Sf-biblioteket på Blindern. Children-trilogien har begynt å anta klassikerstatus i rom-opera-sjangeren. Emil Flakk har lest de tre bøkene det snakkes så mye om.
- Nicolai leser dansk-norsk klassiker: Niels Klims reise til den underjordiske verden
Niels Klims reise til den underjordiske verden av Ludvig Holberg er kroneksempelet på et (veslevoksent) kjært barn med mange navn. Den kan kalles en politisk satire, parodi, reiseroman, fantasy, forløper til den moderne science fiction-romanen, utopisk OG dystopisk roman, en moralfilosofisk fabel og til slutt en ren og skjær klassiker. Nicolai Alexander Styve kommenterer boka. ...
- Tore skriver om TV: Koreansk Pippi Langstrømpe møter kvinnelig Bruce Wayne
Tore G. Bareksten har sett mer TV, denne gang en koreansk TV-serie som vekker begeistring i samme gate som både Lynvingen og Pippi Langstrømpe. I samme slengen har Tore ytterligere gode anbefalinger til koreanske filmer og TV-serier å dele ut fra ermet, flere av dem til og med innenfor de fantastiske sjangre.
- Solarpunk anmeldt av Thomas Winther
Science fiction-undersjangeren «solarpunk» har en setting hvor mennesket har fått løst de store problemene som mye annen science fiction antar vi vil feile med. Det er klimafendringer, altødeleggende kriger eller andre samfunnsnedbrydende ting. Solarpunk er harmoni, en lys fremtid og fred. Umiddelbart kan man tenke at det kan være vanskelig å skrive interessante historier i ...
- «Så fjernt, men akk så fryktelig nært.» BB omtaler Nordic Visions, the Best of Nordic Speculative Fiction
Nordic Visions. The best of Nordic speculative fiction samler 16 fantastiske noveller begått av nordiske forfattere – blant dem Tor Åge Bringsværd, Thore Hansen, Tone Almhjell, John Ajvijde Lindqvist, Kaspar Colling Nielsen og Hannu Rajaniemi. Nye NOVAs redaktør har åpnet boka med den drøye tittelen, og dykket ned i de overstrømmende universene bak permene.
- Stalker, en slags anmeldelse og refleksjon av Emil Flakk
Det virker kanskje litt snålt å skrive en anmeldelse og refleksjon av en klassiker som kom ut for nesten et halvt århundre siden, men hei: God kunst går som kjent ikke ut på dato.