- Tom Paulsens Kaffeverden

Tom Paulsen er litt av en type. I 2022 debuterte han med en humoristisk fantasyroman for kaffeelskere, og i år publiserte Nye NOVA skrekknovellen hans «Motorsagkrokodille». Sistnevnte er brutal og vanvittig, mens førstnevnte, Kaffeverden, er … ja, velkommen til et helsprøtt koffeinrusa eventyr med eksentriske personligheter, fargerik fauna og komiske språk-krumspring av ambisiøse, dumdristige dimensjoner! ...
- Barex finner gull på TV: Tre helt ulike science fiction-parodier

Tore G. Bareksten gir deg utrettelig nye tips til tv-serier å se – eventuelt bare lese en morsom artikkel om og registrere eksistensen av. Velbekomme!
- Framtida og døden av Helge Johnsgard, omtalt av Jørn A. Jensen

Med samlingen Framtida og døden (Kolofon forlag 2024) leverer Johnsgard et fint tilskudd til det som ser ut som ny blomstring for science fiction i vårt lille språkområde. De fleste fortellingene er gjenkjennelige som science fiction, andre er mer konvensjonelle. Til felles har de godt driv i språket, og hovedpersoner som griper deg.
- Tore forteller om eldre fabelprosa: Chelsea Quinn Yarbro og greven av St. Germain

Chelsea Quinn Yarbros vampyrbøker om greven av Saint-Germain erstatter tradisjonell vampyraction med skildring av klesdrakt, kunst, overtro og kultur, og så velskrevne tidsbilder av ulike historiske epoker at hennes tilhengere har vansker med å legge dem fra seg. Greven nærer seg ikke bare av blod, men av følelser, skriver Tore G. Bareksten.
- Emil anmelder: Children-trilogien av Adrian Tchaikovsky

Adrian Tchaikovsky er av tidas mest anerkjente og godt leste sf-forfattere, og en av årets æresgjester ved Norcon-festivalen på Sf-biblioteket på Blindern. Children-trilogien har begynt å anta klassikerstatus i rom-opera-sjangeren. Emil Flakk har lest de tre bøkene det snakkes så mye om.
- Nicolai leser dansk-norsk klassiker: Niels Klims reise til den underjordiske verden

Niels Klims reise til den underjordiske verden av Ludvig Holberg er kroneksempelet på et (veslevoksent) kjært barn med mange navn. Den kan kalles en politisk satire, parodi, reiseroman, fantasy, forløper til den moderne science fiction-romanen, utopisk OG dystopisk roman, en moralfilosofisk fabel og til slutt en ren og skjær klassiker. Nicolai Alexander Styve kommenterer boka. ...
- Tore skriver om TV: Koreansk Pippi Langstrømpe møter kvinnelig Bruce Wayne

Tore G. Bareksten har sett mer TV, denne gang en koreansk TV-serie som vekker begeistring i samme gate som både Lynvingen og Pippi Langstrømpe. I samme slengen har Tore ytterligere gode anbefalinger til koreanske filmer og TV-serier å dele ut fra ermet, flere av dem til og med innenfor de fantastiske sjangre.