Noveller

© Forfatterne har copyright på sine noveller

 • Ny novelle av Kjetil Karlsen: RomtidNy novelle av Kjetil Karlsen: Romtid
  Denne gangen hadde de ikke danset før du tok ilden, slik som den avdøde sjamanen hadde krevd av dem. Likevel hadde det gått bra. Ingen vred ildgud hadde straffet dem for at de ikke danset. Men fortsatt kunne gudene straffe deg. De kunne straffe deg med en pike. Fikk du et pikebarn nå, måtte du ...
 • Sf-dikt av Ola Bog: BETWEEN TIME AND TIMBUKTUSf-dikt av Ola Bog: BETWEEN TIME AND TIMBUKTU
  Poet Ola Bog har skrevet en rekke sf-dikt opp gjennom årene. Her er ett av disse, i dialog med Kurt Vonneguts bok med samme tittel.
 • Halloween 2023 og ny fantasinovelle av Clark Ashton Smith: Paddenes morHalloween 2023 og ny fantasinovelle av Clark Ashton Smith: Paddenes mor
  Trollkvinnen var over dobbelt så gammel som ham, og yndighetene hennes var for grove og usmakelige til å friste ham et eneste øyeblikk. Og omdømmet hennes var av en slik art at det ville ha opphevet tiltrekningskraften, selv om hun hadde vært en yngre og fagrere heks. – Ny skrekkelig fantasinovelle av Clark Ashton Smith.
 • Ny novelle av Jørn A. Jensen: VendepunktetNy novelle av Jørn A. Jensen: Vendepunktet
  På veggen bak læreren kom ei lys kule med røde knopper til syne. Som vanlig var Elise, nummer en på vindusrekka, oppe med hånda. «Virus!» «Det handler også om virus, ja. Har vi andre navn på dagens tema? Lanying?»
 • Kortprosa av Catharina Schønning-Lykke: KarmaKortprosa av Catharina Schønning-Lykke: Karma
  Catharina Schønning-Lykke skriver korte prosatekster med fantasifullt snitt. Dette er hennes tredje kortnovelle i Nye NOVA.
 • Kortnovelle av A. H. Lykke: OmstendigheterKortnovelle av A. H. Lykke: Omstendigheter
  Den første novellen vår eminente bidragsyter, Anitra Lykke, fikk betalt for. Opprinnelig publisert på engelsk, nå også i norsk språkdrakt.
 • Tele-Tarzan og IT-trolletTele-Tarzan og IT-trollet
  Den vitenskapelige metode handler om eksperiment og observasjon, sf-metoden handler om eksperiment med vante forestillinger (?). Ukas ferske sf-eksperiment er undertegnet en av Nye NOVAs redaktører, til ære for Edgar Rice Burroughs’ 111 år gamle jungelfigurer m.fl.
 • Novelle av H. H. Løyche: Småtingenes kontinuumNovelle av H. H. Løyche: Småtingenes kontinuum
  Den tredje novellen av den danske ordkunstner H.H. Løyche i Nye NOVA er et virkningsfullt stykke kortprosa om tiden, rommet og det sårbare menneskelivet.