Kortprosa for dagen: Kroppsmaskin

– Hogg av meg hodet! hylte han.

– Hvorfor akkurat hodet? ropte jeg tilbake. – Hva er så spesielt med det?

– Det er topplokket mitt! skrek han, rødglødende i det stygge fjeset. – Det holder hjernen min på plass. Du må hogge det av, og sette hjernen min fri!

– Din fjott! svarte jeg med besluttsom stemme. Jeg viftet med pekefingeren foran nesa hans, mens jeg gjorde ham oppmerksom på bristen i resonnementet:

– Hva hjelper det om hodet er skilt fra kroppen? Hjernen befinner seg jo innenfor kraniets begrensning like fullt.

Han fikk et fjetret uttrykk i ansiktet, som om han drøyde med å prosessere informasjonen.

– Tosken! la jeg til, for å unngå en pinlig taushet.

– Jeg gir faen i teoriene dine! brølte han plutselig. Han stampet i bakken, prustet som en dampmaskin, ristet løs på hodet som var det en oppvaskbøtte.

– Her, sa jeg og skrudde toppetasjen hans av. – Er du fornøyd nå? Føler du deg fri?

Det forskrudde ansiktet så lettere forvirret ut.

Jeg satte metallskallen fra meg på hoggestabben. Så lett var det.

Slik forlot jeg ham. Kroppen lå tiltaksløs tilbake på jorden. Føttene mine sprang av gårde med meg som villstyrige antiloper.

 

Bjarne Benjaminsen

Del dette innlegget på:

Bjarne Benjaminsen

Bjarne Benjaminsen ble født i 1980 i Oslo, men er vokst opp på Leknes i Lofoten. Han har bakgrunn som loffer, smågårdsdreng, journalist, og master i filosofi – og har tidligere publisert tegneserier, dikt og fabler i blant annet Gateavisa, Psykose, Klassekampen, Filologen, og Lofot-Tidende. Ca. 2015 utkom diktsamlinga Kjærlighetsskjelv på avispapir, i co-produksjon med Jason Paradisas diktsamling Pirate of Oslo. Denne solgte i nærmere 5000 eksemplarer på gata i Oslo.  … som duften av en drøm … Kybernetiske fabler er hans "skikkelige" debut, utgitt av Orkana forlag i 2020, illustrert av Thore Hansen. I 2022 bidro Benjaminsen med den avsluttende novellen i antologien Althingi: The Crescent and the Northern Star, på amerikanske Outland Entertainment. Forfatterens andre bok, langnovellen Kalles kopier, utkom i 2023 på Orkana Forlag. Benjaminsen bor i dag på Leknes med kone og to barn, og arbeider til daglig som ansvarlig redaktør i lokalavisa Lofot-Tidende. Kontakt: bjarne@nyenova.no 

Tags:

  4 kommentarer til “Kortprosa for dagen: Kroppsmaskin

  1. Hehe, kult
    Jeg fikk assosiasjoner til Robo Cop 2, der antagonisten tar ut hjernen sin for å sette den inn i en robot-kropp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *