“Hun våkner brått” åpner kortnovellen. Av Catharina Schønning-Lykke

Hun våkner brått. Sengen ved siden av henne er tom, men fortsatt varm. Hun titter inn på badet, det er tomt, kjøkkenet likeså. På bordet i stuen ligger det en konvolutt, med hennes navn på. I en håndskrift hun ikke kjenner igjen. 

Forvirret åpner hun konvolutten. Hadde hun besøk i natt? Hun kjenner den varme følelsen av en drøm i kroppen, men ikke den noe fremmede følelsen av fysisk berøring. Hun kan ikke bestemme seg for om det er en god eller dårlig følelse. Ør trekker hun ut et ark. Det er grønt og lukter nyslått gress.

Prøv en gang til!

Hun nyser brevet ut av hendene, og idet hun bøyer seg for å plukke det opp stanger hun hodet i bordet og besvimer. 

Hun våkner brått. Sengen ved siden av henne er tom, men fortsatt varm. Hun titter inn på badet, det er tomt, kjøkkenet likeså. På gulvet i stuen ligger det er brev som hun plukker opp. Hvor i all verden kommer denne duften av nyslått gress fra? Konvolutten på bordet fanger oppmerksomheten hennes, hvem er det som har lagt den der? Hun kikker i konvolutten og finner en tegning, av noe hun ikke vet hva er.

Hun tar brevet, tegningen og konvolutten med på kjøkkenet og setter på tevann. I det hun slår på tekokeren, leser hun brevet. Tekokeren kortslutter og hun besvimer av støtet.

Hun våkner brått. Sengen ved siden av henne er tom, men fortsatt varm. Hadde hun besøk i natt? Hun titter inn på badet, det er tomt, på kjøkkenet lukter det svidd blandet med den grønne fargen av nyslått gress. På gulvet ligger en konvolutt og noen ark. Hun kikker på en tegning, av noe hun ikke vet hva er. Hun oppdager vannkokeren og ser at veggen rundt stikkontakten er svidd. Hvem er det som har vært her? Anelsen av en drøm demper uroen hun føler, men hun trenger frisk luft og beveger seg sakte mot verandadøren i stuen. Mens hun leser de grønne, trygge bokstavene, åpner hun døren. Noe der ute fanger blikket hennes og gjør at hun ikke ser at gelenderet er borte før hun faller.

Hun våkner brått. Sengen ved siden av henne er tom, men fortsatt varm. Hun titter inn på badet, det er tomt, kjøkkenet er også tomt, men det er i uorden og lukter svidd. I stuen står verandadøren på vid gap, og gelenderet er borte. Lukten av nyslått gress gjør henne forsiktig. Hun aner ikke hvorfor.  Hun kikker ut og ser noe hun ikke vet hva er. 

Hun våkner brått. Sengen ved siden av henne er tom, men fortsatt varm. Lukten av nyslått gress forteller henne noe hun ikke vet hva er, så hun finner penn og papir på nattbordet og tegner en tegning av det. På baksiden skriver hun en beskjed til seg selv.

Del dette innlegget på:

Bjarne Benjaminsen

Bjarne Benjaminsen ble født i 1980 i Oslo, men er vokst opp på Leknes i Lofoten. Han har bakgrunn som loffer, smågårdsdreng, journalist, og master i filosofi – og har tidligere publisert tegneserier, dikt og fabler i blant annet Gateavisa, Psykose, Klassekampen, Filologen, og Lofot-Tidende. Ca. 2015 utkom diktsamlinga Kjærlighetsskjelv på avispapir, i co-produksjon med Jason Paradisas diktsamling Pirate of Oslo. Denne solgte i nærmere 5000 eksemplarer på gata i Oslo.  … som duften av en drøm … Kybernetiske fabler er hans "skikkelige" debut, utgitt av Orkana forlag i 2020, illustrert av Thore Hansen. I 2022 bidro Benjaminsen med den avsluttende novellen i antologien Althingi: The Crescent and the Northern Star, på amerikanske Outland Entertainment. Forfatterens andre bok, langnovellen Kalles kopier, utkom i 2023 på Orkana Forlag. Benjaminsen bor i dag på Leknes med kone og to barn, og arbeider til daglig som ansvarlig redaktør i lokalavisa Lofot-Tidende. Kontakt: bjarne@nyenova.no 

  5 kommentarer til ““Hun våkner brått” åpner kortnovellen. Av Catharina Schønning-Lykke

  1. Artig og fin liten novelle dette her. Jeg likte også implementeringen av tegninger. Takk for at jeg fikk lese

  2. Spennende og krypende uro, en dag på reprise med små endringer og små muligheter for læring. Fascinerende!

  3. Åh, dette var gøy å lese! 🙂 jeg liker at den kan tolkes på mange måter. Mystisk og spennende 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *