JOHANNES H. BERGS MINNEPRIS 2023 TILDELT NYE NOVA

Johannes H. Berg jr
(1956-2004)

Av redax

Ved en høytidelig overrekkelse på den årlige minne-middagen for Johannes H. Berg (1956-2004) avholdt på Chinatown, Majorstuen i Oslo onsdag 13. september ble nettstedet Nye NOVA tildelt årets Minnepris 2023.

For de som ikke måtte kjenne til det, er dette en årlig pris som deles ut til noen som har gjort en særlig innsats for norsk sf og fandom med tilgrensende områder som rollespill m.m. til minne om Johannes, som mange av oss var så heldige å kjenne. Les mer om Johannes og hvilken betydning han hadde:

https://no.wikipedia.org/wiki/Johannes_H._Berg_jr.

Juryens begrunnelse lyder:

“Johannes H. Bergs minnepris 2023 tildeles Nye NOVA.

Nye NOVA er et nettsted for science fiction, fantasy og skrekk som ønsker å ta opp arven etter NOVA – Norges lengstlevende sf-tidsskrift, som utkom i årene 1971-1979.

Nye NOVA er ment å være et forum for ny norskskrevet fantastisk litteratur – og for å ivareta sjangerens norske røtter. Nettstedet utgir både ny og gammel fabelprosa, og gir dermed ferske og etablerte forfattere en kanal til å nå ut til lesere.

Dessuten publiserer de sakprosaartikler, nye oversettelser, presentasjoner av viktige forfatterskap og rapporter fra science fiction-kongresser. Nye NOVA skriver med god og historisk forankring i norsk fandom. Nettstedet har allerede knyttet til seg en rekke bidragsytere. Og gjennom å publisere flere skandinaviske forfattere, styrker de også tilknytningen til resten av Nordens fandom.

Nye NOVA ble startet av Bjarne Benjaminsen og Cato Pellegrini i slutten av 2022 og har på kort tid rukket å gjøre seg bemerket. Tildelingen av minneprisen er en anerkjennelse av viktigheten av nettstedet og hva utgiverne har oppnådd hittil – og et håp om at Nye NOVA utvikler seg videre og blir stadig bedre og mer lest i årene som kommer.”

Redaktørene kan bare takke alle som nominerte oss, og juryen som valgte å gi prisen til oss. Vi takker og deler også æren med Are Hansen for uvurderlig teknisk hjelp, med Jørn Jensen for stødige konsulentbidrag og med våre fantastiske bidragsytere. Takk også til redaktør av “gamle” NOVA, Øyvind Myhre, for å ha velsignet nettskriftet vårt.

Vi er himmelfalne av takknemlighet og stolthet, og lover å gjøre vårt beste for å leve opp til forventningene!

Bjarne Benjaminsen og Cato Pellegrini.

Del dette innlegget på:

  11 kommentarer til “JOHANNES H. BERGS MINNEPRIS 2023 TILDELT NYE NOVA

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *