Et spørsmål om ståsted, episode 22

Føljetong av Patrick Sahlstrøm

Det stred mot alle Tommys instinkter å la lillesøster styre showet. Oppsiden var at Dennis neppe kom til å vri om nakken på ham så lenge hun svinset rundt.

Maggie var fullt opptatt med mobiltelefonen, og enset ikke spørsmål eller kommentarer. De trengte ikke vente lenge før den første venninnen, Dani, dukket opp. Iført sine korteste shorts og trangeste t-skjorte. Maggie drev og sa noe til Tommy, uten at han fikk med seg et eneste ord. Han var altfor fasinert av mangelen på bh hos Dani.

Maggie viftet med hånda foran Tommys ansikt for å få oppmerksomhet.

«Jobb først, grising etterpå! Jeg sa, jentene vil ha penga før de gjør noe. Jeg ha’kke noe cash, så gi meg et forskudd, så ruller vi!» sa hun.

«Ser det ut som om jeg driter gryn? Hadde jeg hatt spenn, hadde vi ikke trengt å holde på med dette opplegget!»

«Kjære bror, det er derfor du ikke får pult. Damer er ikke hyppe på typer som er blakke. Fiks noe stål, så skal vi få gjort noe med akkurat det» Maggie blunket til Tommy.

«Seriøst, jeg er helt blakk. Brukte mine siste dollar på spraymalingen. Sjekk med Dennis, han har alltid noe.»

«Og derfor er det du som er tispa hans, brutter’n.» Maggie snudde seg og vrikket med rompa mens hun gikk bort til Dennis og blunket til seg en neve med sedler.

I mellomtida hadde flere at Maggies venninner dukket opp, i samme antrekk (eller samme mangel på antrekk) som Dani. Uansett om de fikk solgt billetter eller ikke, tegnet dette til å bli en bra dag. Hvis Tommy kjente Maggie rett, lå det an til et show som langt ville overgå den lokale strippebula. Og Dennis tok regninga. Tommy begynte nesten å glise, men dro øya kjapt til seg da Maggie kom bort til ham.

«Vi trenger en ny plakat. Stikk og kjøp det du trenger for å lage. Og kjøp noen kasser med øl. Dere har sikkert hjemmebrent, så jeg tror ikke vi trenger å kjøpe sprit.» Maggie ga ham en bunke sedler. «Kvittering for alt,» la hun til.

«Skulle du ikke betale de andre jentene med de penga?»

Maggie rulla med øynene. «Trodde du virkelig på det pisspreiket? Dust. Få ræva i gir, tid er penger!»

Siden søss har både penga og er sjef over damene, så bør jeg holde meg inne med henne. Iallfall akkurat nå.

Tommy lot seg føyse av gårde. Det var tross alt for en god sak. Hvis han ikke fikk pult nå, så ville det aldri skje.

Skumle skyer hadde vist seg på horisonten, og vinden frisknet til mens Tommy kjørte av gårde på shopping.

Å faen. Det hadde han helt glemt. Værmeldinga! Den helvetes værmeldinga! Hvis det ble drittvær i dag, ville alt gå skeis. Nåja, det gikk sikkert bra. Det var ikke så mye skyer i grunnen.

Tommy hadde nesten overbevist seg selv, men greide ikke å bli kvitt en nagende følelse av at skybankene likevel ble større og større. Allerede nå skygget noen lette skyer for sola.

Han skyndte seg så mye han kunne uten å bryte fartsgrenser. For første og trolig siste gang i sitt liv hadde Tommy bestemt seg for å holde seg innafor lovens grenser. Dette var for stort til å herpes på noe tåpelig.

Noe tåpelig, som ikke å sjekke værmeldinga.

Så snart han var tilbake, ble han satt til å lage skilt med ny tekst: «Romvesener, tentakler og bikinijenter med maskingevær! Kun voksne!»

Dette kunne ikke ende bra!

Da Tommy var ferdig med skiltet, ba Maggie ham om å legge til «Gratis bilvask mens du venter!» på bunnen. De hørte tordenskrall i det fjerne mens de satte opp skiltet.

Maggie hadde akkurat samlet jentene til briefing da himmelen revnet og regnet styrtet ned. Det var umulig å bli hørt i bråket, men Maggie var en kløpper til å improvisere. Hun tok bunkene med billettene gutta hadde laget, og fordelte dem blant jentene. Så pekte hun på sin egen klissvåte, gjennomsiktige t-skjorte, og blunket til venninnene, som alle var kledt på samme måten. De visste hva de skulle gjøre.

Skiltmalingen hadde ikke tørket, og ble vasket vekk av regnet. Kanskje like greit. Hvem trenger bilvask midt i en regnskur?

Tommy turte ikke annet enn å holde seg på post. Maggies jenter spredde seg i vifteform, og peilet seg inn på grupper av gutter. De blunket med øynene og dekket bluferdig til brystene, samtidig som de hvisket at de som ville se mer, måtte kjøpe billett.

Regnet var snart over, men heldigvis tok det vesentlig lengre tid for t-skjortene å tørke. Maggie sto utenfor campingvogna og overvåket salget. Da hun så at billettene gikk med som tørkepapir på gutterommet, skyndte hun seg inn i vogna.

«Ikke mer enn to om gangen! Og når jentene har solgt billettene og kommer med penga, sender du dem inn til meg. Din jobb er å holde styr her ute. Du må lage en slags køordning. Hvis ikke, blir det helt kaos,» beordret Maggie og smalt døra igjen bak seg.

To? På en gang? Med søss også? Jeg driver for faen ikke og pimper søstera mi på den måten!

Tommy mumlet noen mantraer og roet ned pusten. Dette handlet ikke om noe usømmelig. Vogna var liten, så det Maggie sikkert mente, var at det ikke var plass til mer enn to tilskuere om gangen.

Maggie stakk ut hodet og sa at alt var klart. Tommy kunne se bekymringsverdig mye hud før hun nok engang lukket døra. Han kjente igjen den første guttegjengen som kom tuslende. Den besto av lokale sportshelter, som bare hadde forakt til overs for gutter fra trailerparken. Trailer-jentene hadde de derimot ikke noe imot. De ble sett på som fritt vilt, og hadde man kjørt litt DNA-testing på alenemødrenes unger, hadde det blitt ganske mange anstrengte middagssamtaler i det som skulle forestille omegnens respektable familier.

Atletene var ikke veldig interessert i å la ei lita reke som Tommy lære dem køkultur, men da Dennis kom slentrende bort og brummet litt, innordnet de seg.

Del dette innlegget på:

  2 kommentarer til “Et spørsmål om ståsted, episode 22

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *